Vuoden 2019 opintopäivät 

vietettiin upeissa Lomakeskus Huhmarin maisemissa ja viikonloppu oli ainakin itselleni hyvin voimauttava. Suuri kiitos Kaprakan ammatillisille opettajille!  

Päivien teemana oli hyvinvointi ja sitä saatiin myös luentojen muodossa. 

Ohjelmasta jäi mieleeni mm. rehtori Ilpo Saarelaisen tarina Luonto voimavarana. Luontoliikuntakursseja ja leirikouluja, opiskelijoiden kanssa Lapin luontoon, ”pakoon arkea, itsensä haastamista ja yksinkertaista elämää”. Nuorille tärkeitä luontokokemuksia, irtautumista somen maailmasta ja omien vahvuuksien esilletuloa, ”oppii arvostamaan arjen hyviä asioita”. Nämä kokemukset olisivat tärkeitä meille jokaiselle. 

Työpsykologi Outi Tammi antoi meille hyviä ohjeita arjessa jaksamiseen. Pitäisi keskittyä tekemään vain yhtä asiaa kerrallaan. Olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään, mikä meitä ilahduttaa? Minkä näköisenä menet työpaikalle, tunne tarttuu – sekä positiivinen että negatiivinen. Ota aikaa itsellesi! 

Lehtori Päivi Pynnönen otti esiin erityisopettajan tulevaisuuden ja työssäjaksamisen. Työolobarometrin mukaan opettajilla on työstressiä selvästi enemmän kuin työelämässä keskimäärin ja työhön liittyvät muutokset ovat kuormittaneet kovasti. Työhyvinvointiin vaikuttavat mm. vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja hyvä työyhteisö. Tavoitteeksi otettava T:n hatun kasvattaminen ja kolme ceetä. Näihin voit tutustua tarkemmin Päivin materiaalissa nettisivuillamme. 

Porinapiirissä keskusteluun nousivat työssäjaksaminen, vuosityöaika, opiskelijoiden hyvinvointi ja AEO:n toiminnan kehittäminen. 

Vuosikokouksessa valittiin AEO:lle uusi hallitus