Materiaaleja

Webinaarin 7.2.2023 Erityinen tuki ammatillisessa koulutuksessa Opetus- ja kulttuuriministeriön edustaja,  opetusneuvos Anne Ekroth kertoi ajankohtaisista ammatillisen erityisen tuen ja opetuksen asioista. Diat löydät alta.


LUKILOKI - materiaaleja opetuksen kehittämiseen

Kuinka kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan? Kuinka tukea varhaisia oppimisvalmiuksia? Miten ohjata luku-ja kirjoitustaitoja eri oppiaineissa? Miten tukea osallisuutta ja monikielisyyttä? Entä jos lukeminen tai kirjoittaminen ei suju?

LUKILOKI- sivuston materiaalit pohjautuvat tutkimustietoon ja siihen perustuviin käytännön sovelluksiin. Ne tukevat opetushenkilöstön osaamista eri kasvatus- ja koulutusasteilla ja eri oppiaineissa. Sivustolla perehdytään monilukutaidon ohjaamiseen sekä oppijoiden yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen.

Opetushallituksen verkkosivustolle rakentuu LUKILOKI-koulutuksen materiaaleihin pohjautuva kokonaisuu "LUKILOKI - Oivalluksia luku- ja kirjoitustaitojen opettamiseen ja tukemiseen". Tässä linkki sivuille, joita täydennetään: https://www.oph.fi/fi/lukiloki-oivalluksia-luku-ja-kirjoitustaitojen-opettamiseen-ja-tukemiseen